ŞEKERCİ BU SEFER YEMEZLER ”

ŞEKERCİ   BU SEFER YEMEZLER ”

Ak Parti Bandırma Belediye Başkan Adayı Recep Şekerci Paşabayır Mahallesi, Hıdırköy, Bezirci ve Doğanpınar köylerinde yaşayan vatandaşlarla buluştu.

Ak Parti Bandırma Belediye Başkan Adayı Recep Şekerci Paşabayır Mahallesi, Hıdırköy, Bezirci ve Doğanpınar köylerinde yaşayan vatandaşlarla buluştu.

Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren Bandırma Belediye Başkan Adayı Recep Şekerci ve Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte dün akşam Paşabayır Mahallesinde yapmış oldukları kahve ve esnaf ziyaretlerinde vatandaşlarla buluşarak projelerini anlattılar.

-ALMAYIZ DEDİNİZ, ALDINIZ

Mevcut yerel yönetimin 2009 seçimleri öncesinde de vatandaştan katkı payı almayacaklarını beyan ettiğini ve vatandaşa verdikleri sözü tutmayarak, göreve geldiklerinin dokuzuncu ayında Ak Parti döneminde yapılan hizmetlerin parasını halktan toplamaya başladığını anımsatan Şekerci ”Katılım payları alınması yasal bir zorunluluk değil, yasal bir hak, isterse alınabilir diyor. Bu hakkı kullanıp kullanmama tamamen yerel yönetimlerin insiyatifinde bir konu. Ancak  sosyal demokrat arkadaşlar göreve gelir gelmez bu yetkilerini halkın aleyhine kullanarak katılım paylarını vatandaştan aldılar”

 

-MADEM ALINMIYORDU, NEDEN VATANDAŞTAN 9 TRİLYON ALDINIZ?

Devamında Şekerci; ”CHP’li yönetim 2009 da katılım payı almayacağız dedi, sonra vatandaştan katılım payını almak için kılıf aramaya başladı. Bu arkadaşlar CHP’li Konak Belediye başkanını arayıp sorsalardı katılım payının alınıp alınmayacağını ondan bu işin aslını öğrenmiş olurlardı.Yönetim olarak vatandaştan 9 trilyon katılım payı aldınız.Artık halk bu boş vaatlerinizi yemiyor” şeklinde konuştu. 

-DEMEKKİ ALINMIYORMUŞ

Şekerci ”Katılım paylarına ilişkin olarak yasal zorunluluk bulunmamakta, sadece hak bulunmaktadır. Vatandaştan bu parayı alınmaması gerektiğinin Danıştay kararları ile de sabit olduğu açıktır. Dolayısıyla siz, keyfi ve fiktif olarak bu paraları vatandaştan aldınız. Siz önce vatandaşa bu parayı neden aldığını izah edin” dedi

İlgili kanun maddesi ; YOL HARCAMALARINA KATILMA PAYI:

Madde 86 –Belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce aşağıdaki şekillerde inşa, tamir ve genişletilmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan veya başka bir yola çıkışı olmaması dolayısıyla bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden meclis kararı ile Yol Harcamalarına Katılma Payı alınabilir.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Ak Parti Bandırma Belediye Başkan Adayı Recep Şekerci ve Belediye Meclis Üyesi adayları seçim çalışmalarını hızlandırdı. Gün içerisinde esnaf, iş adamları, sivil toplum kuruluşları, oda ve muhtarlık gibi Bandırma’nın her kesimine ulaşmaya çalışan Şekerci ve ekibi her akşam birden fazla ziyaretle çalışmaları ve yeni büyükşehir yasasının getirdiği avantajları vatandaşlarla paylaşıyorlar.

“KENT MERKEZİ NE İSE, KÖYLERDE O OLACAK,”

Köylerin, Paşakonak ve diğer mahalleler gibi modern bir görüntüye kavuşacağını söyleyen Şekerci “ Köylerin tüm sosyal donatı ve alt yapı sorunlarını çözeceğiz. Yollar  sıcak asfalt olacak. Köyler daha temiz bir görüntüye kavuşacak, daha düzenli şehir hatları ile günde birkaç kez ring hatları ile ulaşım kolaylaşacak. Köylere sosyal donatı alanlarının kazanımı artık büyükşehir ile daha kolay. Sosyal donatı alanlarınızın bakım, onarım ve mali problemleri kalmayacak” dedi.

-KÖY YOLLARINA VE KAVŞAKLARINA DÜZENLEME SÖZÜ,

Köy girişinde bulunan kavşaklar bu güne kadar maddi hasarlı ve ölümcül trafik kazalarının meydana geldiği anımsatan Şekerci, “Bandırma Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak buraya yaptıracağımız köy giriş ve çıkış düzenlemeleri ile kazalarının da önüne geçmiş olacağız. Yol genişletme çalışmaları ile tüm yollar genişletilerek sıcak asfaltlı olarak yapılacak. Köyleri sıcak asfalt, çevre düzenlemesi, ışıklandırma, refüj ve kaldırımı ile modern bir hale getireceğiz. Bu projelerimizi uygulamaya koymak için 30 Mart yerel seçimlerinde sizden yetki istiyoruz”  şeklinde konuştu.

-KÖY TÜZEL KİŞİLİĞİNE KAYITLI MENKUL VE GAYRİMENKULLER SİZİN İÇİN KULLANILACAK,

Köy tüzel kişiliklere kayıtlı bulunan tüm menkul ve gayrimenkullerin köylerin olmaya devam edeceğini ve buraların işletilmesinden sağlanan gelirlerin o köyde kullanılacağını  anımsatan Şekerci “Büyükşehir yasası ile köylere ait menkul ve gayri menkulleri yine her köyün kendisi işleyecek. Köy tüzüğüne kayıtlı yerleri köylüler dışında kimse işleyemeyecek. Buralardan elde edilen gelirlerde yine sizin köylerinizin kalkınmasında kullanılacak. Önümüzdeki 10 yıl ki uzun vadede de tüm köylerimiz Avrupa Standartlarına ulaşacak ve daha modern ve entegre tesislerde ve birlikler eli ile tarım ve hayvancılık yaparak, hem daha çok kazanacak hem de daha yüksek bir refah seviyesine ulaşacak ” dedi.

“ŞİMDİ MİLLET DEVLETİN EFENDİSİ OLDU”

Şekerci yeni büyükşehir yasasının getirdiği avantajları vatandaşlara anlatmaya şu sözlerle devam etti. “Önceden devlet milletin efendisi idi, şimdi millet devletin efendisi oldu. Yeni kanun ile siz mahalle muhtarınızı, belediye meclis üyenizi, belediye başkanınızı, büyükşehir belediye meclis üyenizi ve büyükşehir belediye başkanınızı seçeceksiniz.” dedi.

 

 



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli